Besatt?

Det är möjligt att jag är lite besatt av stegräknande men ni får ha överseende ett tag till. För skojs skull tog jag i morse på mig den nya stegräknaren på min högra höft. Efter lite renbäddning och blomvattning visar den 518 steg. På min vänstra har jag den gamla som visar 74 steg. Är inte det lite märkligt hur jag har kunnat gå så mycket mer med högerbenet? Då ska ni veta att den nya ändå har nåt jox som ska hindra att den liksom inte räknar om man inte tagit sex steg på en gång. För att hindra att den mäter ofrivilliga rörelser. Även ofrivillig motion borde väl vara motion eller?

Summa summarum

10 485 steg. I alla fall om man räknar in och om cyklandet. Jag var duktig och tog en sväng med hunden, som jag inte har, och det gjorde susen. Hade jag bara kommit ihåg vad jag hade för siffror att logga in med hade jag kunnat göra det nu för nu ska det inte gås nåt mer nu ska det sovas.

Två?

Är det fusk att sätta en stegmätare på varje höft?

Att gå i cirklar

Jag har i flera dagar gått och ruvat på ett mycket klokt blogginlägg om glädje, sorg och oro. Det är något som jag tänkt en hel del på ett tag. Jag tror jag började som värst när det blev nästan klart att Folke skulle komma. M&G har tidigare inte velat ta ut någon glädje i förskott men den här gången kunde de inte hålla emot utan är glada även offentligt trots att domstolen inte dömt klart ännu i Addis. Jag tycker att de gör helt rätt. Det vore annat om man på något sätt kunde skydda sig mot den sorg det skulle innebära om det skulle skita sig nu. Så är det ju att det inte hjälper att inte ha varit glad när saker går åt h-vete blir man lika ledsen ändå och då kan det ju ha varit lika bra att unnat sig att vara glad, går det bra har man ju fått vara glad längre tid och det är ju också bra.

Samma fast tvärtom känns det med oro. Det är så lite mening. Skiter sig saker blir det ju lika eländigt vare sig man har oroat sig eller inte. Man slipper inte huvudeländet för att man varit duktig och oroat sig ordentligt. Tänk så enkelt om man kunde leva så också och det inte bara var i teorin man hade koll på sådant.

Jag har på samma sätt ruvat på ett om den där önskan man har att ens barn inte ska göra samma misstag som man själv. Visst vore det bra för hela mänskligheten om varje generation kunde lära sig av den tidigare och ta ett kliv framåt. Måste alla kärleksbekymmer, jobbvåndor, utbildningshistorier upprepa sig på nästan samma sätt igen och igen?

Men annars är jag glad. Jag har idag köpt ett inlägg till ena dojjan så nu ska jag slippa gå runt i en cirkel utan benen ska bli ungefär jämnlånga så jag borde kunna ta mig någonvart här i livet.

Det är verkligen vår

Brölbarnen i huset mittemot har tinat fram tillsammans med sina mopeder. Jag hade hoppats att de skull växt ifrån det värsta "hängandet" , brölandet och mopederna till den här sommaren men det ser/låter inte så (ut).

Ett år sen

Vilken dag det var, och så mycket roligt. Tänk att det finns så mycket snälla, glada och roliga människor. Vännen F som bar bord och byggde "brudbåge". Micke som fixade buss och körde den. Tal, sång och upptåg, den jämtländska massageapparaten... Majros som basade över köksandet och P som sjöng så ljuvligt vackert i kyrkan och som dessutom hjälpte mig att provlyssna på en oändlig räcka låtar till dess vi hittat både text och musik som kändes helt perfekt. Ungar som dukade och städade. Ungar som körde bil och stressade runt. Familjen, släkt, vänner och nya och gamla jobbarkompisar och grannarna förstås som körde. Räkan i näsan, maken som nästan glömde ringen, mjukisbrallor och kavaj, brödrostar och champagne, M och J som hade hemlisar och ett år senare har flyttat ihop... Dessutom gifte jag mig med R kunde det varit bättre?!?

Jag tror att jag gift mig med norra Europas mest romantiska karl!

437255-30
Rosor, långskaftade och mörksammetsröda.
437255-28

Det är dessutom inte mer ovanligt att det kommer blommor än att kollegorna har börjat med att bara sucka lite. I början vallfärdade de för att titta, acka och vojja men nu mer är det mer bara en stilla suck.

Jag bidrar till bröllopsdagsromantiken med att "måla" bloggen rosa och med ett hjärta. Med risk för att låta rent jollig kan jag säga att jag är mer än förtjust i den mannen, min man.

I morgon börjar stegtävlingen och jag har insett att jag har jordens mest stillasittande jobb. Det är tji hopplöst att få ihop ens fyrsiffrigt på jobbet. Jag har alltså testgått idag sen jag kom fram till firman. 7 000 steg verkar rent hopplöst att få ihop om man inte helt ska behöva hoppa över det stillsamma soffsittandet. Tar jag en omväg så att jag får ihop en halvtimma på cykeln fram och till baka till jobbet kan jag växla in det mot 2 700 steg om jag inte minns fel men i alla fall. På hundtiden var det inte alls lika hopplöst.

Gaaah!

Jag har betalat mina räkningar och den här månaden kommer inte ens att hinna bli en vecka gammal innan det är dags för de månatliga tillbakatagningarna från sparkontot.

Hjälp!

Jag har gjort en dum grej. Jag kommer att behöva en massa hjälp. Majros, fru Johansson d.ä., Kan man hoppas på hjälp och stöd i en svår stund? Jag har anmält mig till jobblaget i Korpens stegmätartjosantävling. Säga vad man vill om promenader men det är småtrist utan sällskap eller hund. Lite hoppas jag att Frk Johansson kan tänk sig att låna ut lille Frantz. Annars vet jag rakt inte hur detta ska gå. Tråkigt nog är man ju en ärlig själ.

Idag knatade jag och maken en sväng med min gamla stegmätare men antingen är det väldigt kort bit till Coop eller också registrerar det gamla eländet bara ungefär vartannat steg. Fungerar Korpens stegmätare lika klent kommer jag att sätta fast det i bh-n istället för att få lite fart på manicken i fråga. I allra värsta fall kanske man kan låta den sitta i Frantz halsband ibland när statistiken behöver lite hjälp. 

Snart slut på helg

I morgon är det ett år sen vi gifte oss. Det känns konstigt både att det är ett år sen. Det känns på ett sätt som om det är mycket läängre sedan och ändå alldeles nyss. Konstigt är det också att det inte fixat sig med jobb så att vi kan bo på samma ställe. Dystert är det att han har åkt hem.
437255-27

En massa såna här såg vi ut efter vägen. Jag antar att man kan säga på allvar att det är vår då.

Reklam

Vännen Micke säger att han överväger att börja blogga Haiku. Jag är för! För smakprov på poesin rekommenderar jag en spaning i kommentarerna.

Nu ska vi åka och hälsa på svärfar. Dessutom ska maken få uppfylla sina äktenskapliga plikter - han ska få kolla lufttrycket i mina bildäck.

Tempurmadrasser

Av ren snålhet har jag inte unnat mig att köpa internettid. Klipp och klistra för senare publicering fungerar ju det med. Jag noterar i alla fall på min lilla mac att tempurmadrasser är onda. Jag brukar vara en ganska harmonisk sovare men i natt har jag drömt att jag blev attackerad av en i högsta grad obehaglig karl (ha, jag vet vem det var) trots en heroisk kamp kom jag inte undan eftersom jag satt fast. Jag tilloch med hackade efter honom med en träbit med en spik på. När jag kallsvettig vaknade insåg jag att det var precis det jag gjorde, satt fast. Tempurmadrasser är onda.

 


Hemlisar

Fredrik Reinfeldt med regering har beslutat att inte offentliggöra listan med namnen på kinesiska dissidenter. Detta hemlighållande är för att skydda dissidenterna. Om man är kinesisk dissident skulle jag tro att man har större anledning att vilja skyddas mot kinesiska myndigheter än mot svensk allmänhet. Eftersom listan var med till Peking och lämnades över till kinesiska myndigheter torde dessa kinesiska myndigheter känna till vilka namn som stod där.  Det finns en del som jag inte förstår, så är det bara.


Åre

Dit bär det snart av. Under tiden som fyra telefonsamtal avverkades letade jag skor. Håjaja, vad ett par skor kan vara borttappade. Fru J d.ä. trodde att man behövde ha ett liv för att blogga sa hon. Det kan jag väl aldrig tro. Alltid är det väl något som är borttappat. Skor och telefoner... Snart ska jag se om jag hittar en tandborste så ska jag fösa ihop dator och väska och ge mig iväg till Åre.

För utom det känns det som att det är lite för mycket nu. Gubbar och ungar ska vara friska, glada och på benen tycker jag och man borde faktiskt inte behöva sucka dagligen över bristen på framtidsplaner och rationalitet på jobbet men allt det känns för privat och för viktigt för att skriva här om. Den otursförföljda G också. Men till alla det berör - var friska och glada - please! 

Vet inte om alla har lagt märke till det

men det här är en händig tant, eller tjurig. Jag vet inte riktigt men jag är hursomhelst mycket mallig över den lilla rutan som visar vilka artister som spelats mest under veckan. Det ska bli spännande att se om den uppdateras som den ska framåt måndag. Jag är som sagt extremt mallig eftersom jag fick dit den själv. Jag menar, jag är fyllda 46 och tant. Tanter ska inte fippla på med sådant har jag förstått. 

Tänk när jag skulle köpa ett spel till Lilleman i julklapp och snorhyveln i spelaffären la huvudet på sned och sa, låååångsamt, pc-spel, det är alltså såna man spelar på dator. Hejomfejom, och tack för den! Näe tanter ska sticka, odla pelargoner, baka bullar, vara handfallna inför teknik, gilla Jill Johnson och Christus Sjögren och vara rädda för pojkar med nitbälten. 

Jag ska överväga allt ovan (sticka är riktigt trevligt) men jag ska vänta tills jag blir vuxen tror jag, fast Christer Sjögren njaäe, jag tror vi hoppar det.

Vår!

I dag tror jag att våren kom! Jag cyklade ända hem från jobbet med jackan i cykelkorgen utan att frysa. Det är inte så illa med tanke på att man valt att bosätta sig vid fjällets fot. Efter lunch med H rapar jag fortfarande Thai.

Shopping

Man kanske skulle blivit modebloggare. Skulle jag ta en bild på dagens outfit och lägga på bloggen skulle jag kunna spara en massa tid och ansträngning genom att bara kopiera. I princip tycker jag att jag ser ungefär likadan ut jämt. I dag har jag i alla fall gjort månadens överföring, den man tar tillbaka från det månatliga sparandet så att det hela tiden håller sig runt så där noll, och köpt en svart blus. En genomskinlig historia som på något märkligt vis trollade bort lite medelålders säckmage. Inte så dumt!

Tack Majros för tipset! 

Majros har varit här och dinerat

437255-26
Denna ekivoka morot fick hon bland annat tugga i sig.

Nackdelar

Om man håller på med ett roligt stickprojekt som man gärna vill se hur det växer hamnar man alldeles för mycket framför tv:n. Jösses så mycket skräp man får se då. Jag vet efter gårdagen att man blir vad man äter, man ska ha en helhetsbild av sin heminredning och det är viktigt att ha ett vettigt köpbeteende. Jag glömde man ska inte ha hunddreggel i sängen heller. Det vore vettigare om jag städade, slängde ut de trasiga köksstolarna den som Lillemans polare satt sönder är helt och hållet bortom allt hopp, sprättade räkningskuvert och förberedde mig mentalt på att de ska betalas men det är så mycket lindrigare att ta det från tv-soffan. Så eländigt har jag det inte som de jag tittar på. Tjipp killevipp är livet lite lättare och under tiden växer Folkes kofta och dammråttorna.

Zappandet ledde mig till en diskussion om hemtjänstmat också. Hu, för att bli beroende av den servicen. Pappaknappen var under hösten inte fullt så mobil som vanligt och han klagdae bittert. Själv behövde jag bara titta i förpackningarna för att inse att så ville man inte ha det. Kalla mig gärna konservativ men nog vill jag att det ska vara mer fläsk än broccoli i en fläskpannkaka. Jag gillar broccoli det är inte det. Jag minns också med fasa en bytta det var meningen att svärfar skulle äta, kyckling, potatis och hollandaisesås. Låter ju helt ok men både potatis och kyckling hade samma grå-beiga färg och såsen såg ut i både färg och konsistens som något som snarast kom ur en rejälare bihåleinflammation. Det kan inte vara vettigt att frakta mat över hela landet speciellt inte mat som är äcklig. Att köra transporter med Ben&Jerry-glass är jag allt för mycket för, samhällsekonomiskt och miljömässigt tveksamt, men det är ju så gott. Är Sverige verkligen ett så mycket fattigare land i dag än på sjuttiotalet när jag minns att klasskompisens farmor hade en hemsamarit som kom hem och handlade med farmorn och sen lagade mat med henne. Jag minns också att det fanns serviceboenden där det fanns plats för lite smårassliga människor. Där kunde man få äta med andra "påplatslagad" mat och med sällskap. Det känns som utvecklingen inte alltid går framåt och som att jag inte särskilt ser fram emot att behöva hemtjänst.

Nu ska jag sticka mer. Snart är jag framme vid ärmarna. Majros ska på dejt

och hemma hos bastuänkan svaras det inte i telefonen. Maken har dragit sin kos för att hälsa på hos svärfar som fått en korttidsplats för att komma på benen ordentligt igen. Själv kände jag att hängmattesovande bara skulle göra mig på dåligt humör så här sitter jag nu med stickningen och tv:n som enda sällskap. Hur trist låter inte det? Jag valde själv så jag borde väl inte klaga men nog tycker jag att mitt fina erbjudande om en natt till på mitt pensionat borde ha lockat maken och hans son mer än det gjorde, speciellt som jag la in ett erbjudande om skjuts fram och tillbaka till svärfar i dag med mig i bilen. 

Det är inte så synd om mig egentligen. Förmiddagen ägnades åt shopping med maken. Vi hann både på garnaffären för kompleterande verktyg till Folkes kofta och så hann vi ner och köpa en (?) tischa till D. En In Flames-tischa som föll ynglingen på läppen både bildligt och bokstavligt (jag kastade in den till honom  där han låg i sängen med en bok och missade sängen men inte läppen...). Jag tror han blev nöjd den åkte då på omedelbart och jag kunde få handla fler sa han. Ibland är det lite extra kul att vara plastmorsa.

Nyheter under himmlen

Jag trodde när jag började blogga att jag förutom att pysa lite ilska och strukturera mina funderingar skulle delge världen en del av mina djupa tankar i frågan om politik och diverse världshändelser. Så mycket av den varan har det väl om sanningen ska fram inte blivit. Jag inser att jag är för mesig för att pysa ordentligt offentligt och när det gäller världshändelserna har det mest blivit lite suckande kring Maudan, barnbidragen och hennes härligt världsfrånvända uppfattning om vad en hög inkomst egentligen är.

Nu har jag den senaste veckan haft lite funderingar kring den där sexsekten i USA. Jag har tittat på bilder på nätet från den alldeles seriösa tidningen Aftonbladet och nu kan jag inte annat än säga: Vad är det för mening? Vad är vitsen med att leva polygamt om alla ändå ska helt och hållet likadana ut? Alla kvinnorna i samma frisyr och med likadana (inte så sexiga) långa, pastellfärgade klänningar. Näe, gott folk, skulle jag dra igång en sexsekt skulle den banne mig vara roligare.

Skitliv

Sedan halv fyra i morse har jag haft det som hunden på bilden...Skitliv?

Jag har inte riktigt velat kolla in resultatet lika noga...

Kickoff

Mätt och däst och stinn sitter jag här för att sammanfatta dagen. Dagens seriösa övning blev det inget av eftersom det inte hanns med tack vare en massa jobb som damp in lite oförhappandes. Bowlingen skolkade jag ifrån. Drällde i väg till bowlinghallen när det gått lagom lång tid för att jag skulle slippa. Jag gillar verkligen inte bowling, femkamp och kubb i sådana här sammanhang. Hela jag går i akut baklås över påtvingade skojigheter. Men mat är gott och vin. Fondue på klassisk krog är inte så dumt alls.

Lite besviken är jag allt över frågesporten som var av lära känna varandra slaget. Är verkligen året jag gifte mig det roligaste man kan fråga om mig? Här har man dansat "tävlingsdans" med hockeyproffs, kollat gladporr från maskinistrummet på biograf, blivit utskrattad på tunnelbana i Moskva... Året jag gifte mig... Dessutom så mycket roligt som hände på det bröllopet var väl året det minst skojjiga. Det bästa var väl den övriga romantik som drog igång på allvar (ja förutom att jag faktiskt gifte mig då med maken men det gills inte för det var ju hela meningen med den tillställningen).

I morgon jobbar den övriga romantiken dvs M sin sista dag på firman. Hon verkar inte speciellt ledsen för det.

Joodå jag jobbar kväll i kväll med

Jamen hur less är jag då inte. I kväll jobbar jag dessutom med en man som kommer till jobbet två timmar innan han börjar. Jag kan lova er gott folk man kan inte jobba i förväg på mitt jobb. Dessutom vägrar karln att gå hem utan sitter på övertid då också. Okej. för det, jag vet faktiskt inte varför det är så vansinnigt irriterande att mannen drar på sig martyrkepsen. Jag menar har han inget liv kan jag knappast skaffa honom det, i alla fall inte på laglig grund. Det värsta är att han inte riktigt förstår hur det kan komma sig att vi andra är så "ansvarslösa" när det mest handlar om att göra det man ska lite raskt så man får göra kväll någon gång.

På torsdag ska det kickoffas det blir alltså tre (3!) kvällar med och på jobbet den här veckan. Känslan av vrånghet och grav otacksamhet sprider sig i mitt inre. Jag vill verkligen inte! Jag tycker det räcker så bra med att jobba inte behöver jag lära känna. Jag känner det som en tonåring jag känner det beskrev det, de som är värda att känna de känner jag redan, de jag inte känner är förmodligen inte värda att lära känna. Jo, jag vet, det är en übervrång inställning. Jag har en hel del roliga och trevliga människor på jobbet som jag inte har något emot att umgås med. Det är det där med aktiviteter och konstlat få i hop allt till en "Tillsammans-havregrynsgröt" jag har så svårt för. Dessutom är det så dags nu att lära känna när vi jobbat tillsammans i ett och ett halvt år. Jag lär väl genomleva även detta. Det vore enklare om jag hade gillat att ha "roligt".

Undras varför jag känner mig så irriterad

Det känns som om jag sitter fast i ett kletigt tuggummi av måsten. Ingenstans kommer man i något planerande. Inte ens en semestertripp i början av juni kommer så långt som till att spika ett datum än mindre bestämma vad som ska göras. Jag vill åka någonstans. Jag vill inte mosa runt vare sig här eller hos R och bara känna tiden gå. Jag vill åka på Hultsfred och se Serj Tankian (så gammal jag är) och inte fixa pajer och sallader för en konfirmation. Jag vill ha en resa beställd till i augusti och veta att jag har något att se fram emot när jag jobbar alla hundveckor mitt i sommaren. Eller för allt i världen en novemberresa, det skulle också duga bara inte detta kletiga måsta kolla allt och alla andra först så att alla andra hinner få det som de vill och jag får ta det som blir över. För det är precis den känslan jag fylls av. 

Det är språkresor, festivaler, mopeder och seniorboenden och jag vill bara bli vuxen och få göra som jag vill. När blir man det? Hur kunde man gå omkring och tro att det skulle bli så när man blev vuxen? Förra sommarens semester rann på precis ett sådant här sätt ut i ett enda ingenting medan maken drömmer. Han drömmer om Kuba och Argentina. Han drömmer om tågluffar och grekiska öar och i slutändan blir det en biltur passerandes Ljungby, detta helvete på jorden. Ljungby måste vara ett av de få ställena på jorden där man inte kan bjuda på en tepåse och lite hetvatten en natt klockan tre, för att den som vill köpa te har Euromynt och man har bestämt att man bara tar Euro i sedlar. Jag menar, vad kostar en tepåse?!? och klockan tre på natten till någon som av något skäl behöver vara ute och köra då?!? I Ljungby finns också en annan vägkrog med sur skylt om att bara betalande gäster får använda toaletten och dessutom flugor som proteinutfyllnad i vitkålssalladen som de inte skäms för att kalla en salladsbuffé. Livet efter detta go'vänner är om man missköter sig gravt, är skjortstrykning i Ljungby! I alla fall är det min bild av helvetet men då ska man nog ha agerat som ett riktigt praktarsle en längre tid.

Och jo jag vet, den enda som kan göra något åt mitt liv det är jag. Jag skulle kunna skita i att vänta och bara bestämma något och dra själv dit jag vill. Bara jag inte vore så förtvivlat feg och mesig. 

Jag mår tråkigt

Det är faktiskt inte så där väldigt mycket hejsan på firman den här tiden på kvällen. Snart är jag dessutom klar med aftonens beting och ska rulla tummarna tills man får gå hem.

Skrik och romantik

När man jobbar kväll hinner man med en del dag-TV på kvalitetskanalerna. Just nu är det Oprah. En sak som jag undrar inte så lite är varför skriker folk så dant i USA. Dagens show handlar visst om män som fixar romantiska överraskningar till sina kvinnor och dessa skriker som stuckna grisar. Varför då? Undras om inte maken snarare skulle bli så skrämd att det aldrig mer kom en blombukett om jag skrek på slikt vis. Obegripligt, helt enkelt obegripligt. Det verkar som om alla känslor ska uttryckas med galltjut där. 

En fördom vädrad. Nu ska jag gå och bädda en säng. Barnens rum numera gästtillhåll är inte tillfixade efter senaste pensionatsinhoppet.

Vovvarna

SkrutthundMommas lilla hjälpreda

Visst är de världens sötaste på var sitt vis. Jag saknar både dem och deras människor. Rottentotten hade just varit i städskåpet och stulit en dammtrasa.

Diskmaskin och hårfärg

Jag måste vara innehavare av norra Europas minsta och långsammaste diskmaskin. Det fungerar ganska bra när jag är ensam hemma men om jag haft herrbesök hinner jag bli galen. Gårdagens "utfodring" av två herrar har fört med sig att diskmaskinen fortfarande går. Varje diskomgång tar en par timmar och tjurig som jag är vill jag inte handdiska kastruller och annat när jag nu har en maskin. Visst är det ett typiskt i-landsproblem men ändå.

437255-21

Jag har hunnit färga håret också. Jag har vissa funderingar på att lägga ner det och låta det gråa komma fram. Det trista med det är egentligen inte det gråa utan den dassiga färg som är där det inte är grått. Min frisör hävdar att jag nog i så fall får satsa på en kortare frisyr för att det ska bli bra och ja, jag vet inte jag. Nu har jag i alla fall ett ljust mahognyfärgat öra. Grått hår och rynkor kunde väl i och för sig vara uthärdligt men måste man ha finnar samtidigt?!?

Egentligen

Ett av språkets allra bästa ord. För att citera en klok man, lagom tjock och vacker är han också, beskriver det både hur det är och hur det borde vara samtidigt. Inte så dumt. Egentligen borde det inte snöa längre. Egentligen borde inte helgen vara slut. Egentligen borde de inte ha vinterkräksjuka på svärfars lasarettsavdelning så att de inte tar emot besök. Egentligen borde man få bo ihop med maken och slippa att han åker. Många egentligen kan det blir så här en söndagskväll.

Skönt är det dock att jag får sova i morgon även om det betyder att jag jobbar kväll. Skönt är det att bokhyllan är sorterad och rensad. Skönt är det att byrån i hallen är rensad från kuvert och att papperen i de kuverten är där de bör vara. Skönt är det att ha en cykel.

En bra sak är att hunger och badkarsbadlust ibland driver en yngling hem till hans mor. En mysig middag, en mysig stund med Coupling på dvd:n och lite Youtubefniss. Det livar upp. Barn borde bara få flytta hemifrån lite lagom. Jag är stolt och glad att de är vuxna och klara sig bra själva men ibland är det fasligt tomt och trist utan dem. En lustighet med hemifrånflyttade barn är att de är mer positiva till den mat man lagar än vad de var när de bodde hemma och fick njuta av den oftare. När jag av bara farten tog bort hans tallrik suckade han lite, Lilleman och sa va skönt att slippa göra det själv. Han är nog vuxen...Suck!

Bokhyllerens och cykelkoll

Om jag lyckas slita maken från kollandet på dumskattebetalningen (en del kallar det tipset) ska vi åka och kolla på en cykel. Min gamla cykel försvann med en yngling med vackra, leende ögon och vek som jag är för de där ögonen tror jag att det bara finns ett sätt för mig att få cykla i vår - att köpa mig en cykel. Helst vill jag ha en Skeppshultare med lädersadel i riktig tantmodell. Vi får se vad plånboken säger. 

Förmiddagen har hittills ägnats åt att montera en Benno. Nu finns det lite plats för några fler skivor=nya utgifter. Köp av skivor=måste köpa en ny Benno till=nya utgifter.  

Dagen idag

har varit som "Ur en en kos dagbok" käkat lite hö och kollat efter Majros. Majros ringde. Orkade inte bort på sjuhuset och orkar nog inte dammsuga heller. Med lite tur hinner R upp innan det är för sent att besöka men annars får man väl ta nya tag i morgon.

Frulle på firman

437255-20

Det har sina poänger med frullefixare!

Slut på ursäkter

Nu har jag slut på ursäkter. Det är möjligt att det bra till något men nu får det vara nog. Om det beror på att det ligger varmluft någonstans som vill puffa undan vintern och att det då snöar det är möjligt. Det är också fullt möjligt att det hjälper till och ger en snabbare snösmältning och vår. Men nu är det nog! Sluta snöa! 

Mer musik och god mat

I en uppsats beskrevs jag en gång av ett av platsisarna som "pappas särbo som gillar äcklig mat och konstig musik". Det finns människor som tycker att jag har för långt minne, jag förstår inte hur de menar då. Idag hade i alla fall "Two" med Kathryn Williams och Neill McColl kommit till Skivhörnan och jag kunde glad stoppa den i min ryggsäck. 

Som vanligt (i alla fall den hr veckan) bar det av en sväng förbi lasarettet och svärfar. Hans pratglade rumskompis från igår hade gett sig av till regionsjukhuset så nu hade han lite långtråkigt. Vi pratade en stund om hustrun och saknaden efter henne. Åter igen berättade han också om hur bra han mått när han fick hjärtinfarkten för några år sen och hur han egentligen inte riktigt ville tillbaka till livet. Det är nog både långsamt och ensamt att vara änkeman. Egentligen är han lättast att prata med när man har honom på tu man hand även om det ofta blir rätt dystert samtal av det. När fler är på plats blir han mer förvirrad av att försöka hänga med i alla parallella spår som löper och för att visa att han hänger med eller hur jag ska säga tjoar han in ytterligare en lös trådände eller en kommentar till någon unge om att det borde hålla sig hemma mer, stänga av datorn eller så. Konstigt nog verkar han rätt bekväm med lite pauser i samtalet när det bara är han och jag det är han inte när fler är med.

Hemma gjorde jag matexperiment. Pasta och morotssås. Konstigt kanske men inte äckligt tvärtom gott tyckte jag men det var ju jag det.

Medelålderskris

När man så smått har tvingats vänja sig vid att ens jämnåriga har blivit tanter och farbröder. De är lönnfeta, gråhåriga och skrynkliga. Människan i badrumsspegeln ser sån ut hon också. Nu är det alltså värre än så! Ungarnas dagiskompisar anlägger skägg! På sina rosiga små kinder, så ska det väl ändå inte vara?!? Ja Humlan, jag har mött killen som en februaridag sålde begagnade julgranar till mig. Han satte fast dem i en snödriva där de stenhårt frös fast. Bruna och barrlösa stod de där tills våren kom som en mindre prydlig häck mitt i trädgården. Åter till min ålderskris - inte ska väl dagisbarn ha helskägg?

Kan det vara stora vårtröttheten?

Det känns inte rimligt att vara så här trött.  Även idag har jag varit på jobbet men idag lyckades jag så vitt jag vet skilja kunderna från varandra och få iväg rätt grejjer till rätt ställe. Förutom det har jag varit en sväng på min favvoskivafffär men på grund av det eländiga vädret hade min skiva inte kommit med posten så det blev inget av med det idag. Hoppas att makterna och posten är med mig i morgon. Detta med lusten till musiken kommer att ge mig ytterligare en utgift ganska snart. Jag kommer att behöva en hylla till för skivor. Jag gillar böcker och skivor så är det.

Idag orkar jag knappt med några dagsnoteringar

Jobba, klanta till det, köpa lakan, jobba mer, klanta till det ännu mer. Sen var det en sväng bort till lasarettet och svärfar. På det hela taget verkar han ha det rätt bra just nu. Mat (som inte är korv) flera gånger om dagen, smärtlindring och en hoper söta sköterskor. 

Rosor

437255-19

Snö, snö, snö

Vad ska sådant vara bra för? Jobbat lite, med betoning på lite och så har jag varit förbi på lasarettet och tittat till svärfar. Nu har han kommit upp på avdelning och hade inte fullt så mycket sladdar och slangar. Jag försökte vara lite pitbull och jobbig anhörig i sköterskeexpeditionen. Man vill att de sätter in allt vad de har för att få fart på hans rehabilitering så att han blir så bra som möjligt är. Han har ju inte precis skuttat runt några längre sträckor innan lårbensbrottet och ju svårare han har det att gå dess krångligare kommer ju hans liv att te sig. Tjat om resurser nu kan förhoppningsvis minska behovet av resurser sen. Med R långt borta får det nog bli jag som agerar pitbull och försöker morra så gott jag kan.

En födelsedag i kulturens tecken

Lilleman kom med mer skivor, Mars Volta och Jethro Tull. Känns lite kul att gossen kommer med en skiva som jag kanske borde ha köpt då när jag var ung. Brodern kom förbi med en hög med deckare. Det är en bra sak med att fylla år i mogen ålder. Med lite tur blir det mycket kultur.

Maken hade planerat för en middag på lokal men under rådande omständigheter fick det skjutas på framtiden. Vackra rosor fick jag och det är inte det sämsta. 

Anars har här ätits och fikats i omgångar och som den sällskapsmänniska jag är har jag sympatiätit med alla som kommit förbi. Nu mår jag lätt illa.

Födelsedag

Än så länge har jag fått en skiva. Dropkick Murphy, inte så dumt alls. Lite impad blir man allt. In på Skivhörnan hade hon gått J (bonusdotter) och visat en uschlig bild från sin mobil föreställandes mig och fått hjälp att hitta nåt. Jag misstänker att hon fått lite mer hjälp från externa konsulter men det spelar ju ingen som helst roll på det hela taget. De kände igen mig men hade lite svårt att veta vad just jag kunde tänkas vilja ha eftersom jag så ofta shoppade skivor till just plastbarn och då i uppfostrande syfte... Det blev hur som helst toppen. En kul skiva! Snälla barn och en fantastisk skivaffär! Vad mer kan en tant önska sig?Skulle i så fall vara fler snällingar och ännu fler skivor och kanske en ny Benno att ha dem i.

Mitt i eländet

Sitter och kollar runt på tidningarnas hemsidor i väntan på att R ska komma tillbaka och plocka upp mig. Vi ska förmodligen åka och hämta kläder och toalettsaker till svärfar som fick sina byxor uppklippta i natt för att det inte skulle göra mer ont än nödvändigt. Jag har sms:at de ungar som som sover på söta örat eller befinner sig på andra sidan klotet så att de ska veta vad som händer. Nu kan jag bara mest vänta på besked om vad som gäller för dagen.

Nå, som sagt. Surfar, hamnar hos DN och vad ser man där? 
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=758109 
Nog är det litet lustigt och en smula ironiskt att där rättsväsende med polis, åklagare och domstolar går bet, dit skickar vi Försäkringskassan. Det mest gruvliga mc-gäng kan säkert malas ner av en rejäl kassahandläggning. Hjälper inte det får vi ta till Arbetsförmedlingen och a-kassan. 

Eländes, elände

Svärfar har ramlat och brutit lårbenet och är på lasarettet och R blev väckt i natt och fick åka ner. Tur att vi var här den här helgen men ett rent elände är det i alla fall. Han är ju inte precis purung. Ont lär det göra och tid att läka lär det ta. Elände!

Folkes sockor

Folkes sockor

Shopping gör en flicka glad?

Jag har varit ute på lunchen på spaning på stan. Full av lust att köpa nåt litet uppiggande. Jag var gravt sugen på en vårglad topp , en skiva med musik man kan spontandansa till eller åtminstone en korg att ha pågående projekt i. Hittade ingenting. Dock gick jag inte så långt som min jobbarkompis som i samma läge i ren desperation köpte sig stödstrumpor. Ibland är det bara för aptråkigt!

Uppfinning

Tänk om kvinnan (jag tror det var en kvinna) som kom på att man kan ta en tråd och två pinnar och med hjälp av det göra diverse kläder hade haft patent på det och gjort sig en slant på saken. Skiftnyckeln i all ära, men visst var det smart att komma på att man kan sticka!

Som vanligt

Nu är det snart dags att gå och lägga sig och för första gången idag känner jag mig inte dödstrött. Skulle kunna tänka mig att sitta uppe rätt länge och sticka färdigt Folkes andra socka. Som nybliven faster har man en del att göra. Jag har tills i juni på mig men jag antar att det kommer att falla på min lott att förse gossen med trummor och trumpeter, elektroniska helvetesmaskiner som låter kul och vars batterier aldrig tar slut (undrar om Humlans telefon fortfarande skulle spela om man tog fram den..). Inte nog med det måste här stickas. Fastrar stickar, det hör man ju.

Havregrynsgröt

Så har den här dagen varit. Som halvkall, kletig havregrynsgröt men i morrn är det "fredag och då får man gå hem". 

Är du vaken?

Har just fått iväg ett sms till maken och hoppas att han är vaken och ringer godnatt. Det verkar lite lurt med det. Jag som kände så starkt att jag behövde ett tröstens ord efter en kväll med Andreas Carlgren och hans slips på tv:n. 

Tjoho

Jag jobbar kväll i kväll. Trots det har jag varit in på jobbet i två timmar för att bli lite mbl:ad. Nästan lika mysigt som ett avdelningsmöte är att sitta i telefononferens om viktiga saker. Extra gôtt blir det om man har klen teknisk utrustning och någon eller några i andra ändan som pratar på oavsett om någon annan försöker prata. I Stockholm finns en kollega som kan driva oss till milt (nja kanske inte så milt då) vansinne. Världen utanför hennes avdelning och fackliga frågor som sträcker sig bortom hennes lön finns inte. Jag förstår allvarligt talat inte hur hennes klubb kan välja henne till ordförande år efter år. 

Hemma igen har jag nästan städat en hylla i skafferiet. Maken har hotat med att städa det och organisera om det som hämnd för mitt städskåpsfejande hos honom. HJÄLP! Tror att det vore bättre om en Humla kom hem och gav en röjning i födelsedagspresent till sin gamla mor.

Mysig och sorglig veckobörjan

I går jobbade K sin sista dag hos oss.  Det är sorgligt. Folke har varit mycket på tapeten eller var man nu ska säga att di är sådana små battingar. Det är mysigt. I kväll ska vi som sagt ut och äta. Det är mysigt. Det är dock för att även M försvinner. Det är sorgligt. Hon ger sig i väg för att hon är kär i J. Det är mysigt. Det kommer inte att flatgarvas lika mycket. Det är sorgligt. Den här veckobörjan har varit lite som livet. Tvära kast och snabba förändringar och ändå står det på så många sätt och bara stampar.

Möte på avdelningen

och så var den dagen förstörd. Fast i kväll ska vi ut och äta gammfolket från förra avdelningen. Mysigt men sorgligt.

RSS 2.0