GRILLA!

Rubriken bör uttalas i ett lätt desperat tonläge. Så gör vi hos oss. Jag vet egentligen inte varför men så fort någon säger grilla i närheten av min bror så säger han så: GRILLA?!?

Det ska vi i alla fall göra maken och jag. Ungdomen grillar (GRILLA?!?) för sig. Maken går omkring och säger att han borde bygga en riktig grill. En "parilla", en sån som man kan lägga en halv ko på. Jag vet inte jag men de hade rejälare doningar i Argentina.Den i bakgrunden här hörde till festrummet där vi var på åttaårskalas. Rejält rum, rejält kalas och en mycket rejäl grill.

Omvänd jetlag och liftare

Märkligt nog har jag sen vi kom hem varit hiskeligt morgonpigg. Konstigt men inte helt dumt. Trots att vi kom i säng så sent har jag varit uppe och studsat en stund nu. Liftaren, maken och hans barn har gett sig i väg. Lillaste Humlan sover och jag ska snart ta mig samman och duscha. Liftaren hittade vi på E14 mitt ute i ingenstans dit han gått efter att blivit avsläppt av en tidigare lift. Till Uppsala skulle han för att fira Valborg med kompisar. Shorts hade han och när vi nått hit ner var det bara 3 (tre) grader varmt. Man kan inte ställe ut "ungar" på vägen den tiden och i den kylan. Rar verkade han vara och efter någon mil insåg Humlan och han att de hade en massa gemensamma bekanta så riktigt så modigt kanske det inte var som det lät i natt när jag skrev att vi lät honom bo här. När jag är ensam är jag nog ganska feg för att plocka upp folk men med tre vuxna i bilen känns det som att man begränsat risken en hel del. Annars är det märkligt det där med liftare, det verkar som de blir mer och mer sällsynta.

Vilken dag...

Jorå, fyra provkörda bilar, ett bankbesök, ett besök hos frisören för lite småprat, en mäklare, sex pizzor, en massa familj, bilåkning söderut, en upplockad liftare som vi inte hade hjärta att lämna på en öde bensinmack utan som nu sover här. Det känns som om det varit rätt fullt med konstigheter idag. 

Både maken och jag är så där övetrötta att vi sitter vid varsin dator och försöker samla oss inför ett försenat sänggående.

Ett späckat program

Dagen idag ska det hinnas med mycket på. Lite frukost till att börja med och sen ska vi ut och titta på bilar. Tydligen har min blivande arbetsgivare en idé om att det är bra att köra säkrare och miljösnällare bilar så om man har en sån istället för ett gammalt åbäke får man mer reseersättning. En del tid i bil kan vi förutsätta att det kommer att bli så det är nog inte så dumt tänkt. Kombinationen med att jag i dag ska till mäklaren och skriva papper för lägenheten gör att det känns som bilkollarläge. Det är inte å ofta jag känner så men med ett oväntat bra bud på lägenheten så...

Humlan och hennes kompis T hänger på. T, en klippa, alltid beredd att ställa upp om det är något. Det finns en del ungar som passerat mitt kök under åren som har satt spår. Han är en sån. Aldrig kommer vi väl att glömma när han satte i sig fem rejäla portioner makaronpudding och sen avböjde en sjätte för att han inte ville känna sig däst på träningen. 

Så ska jag in på banken ett ärende och förbi hos "min" frisör och säga hej. Jag tror han kan vilja höra om mina äventyr hos Jorge. Lite annan shopping vill Humlan lägga in på programmet och så är det mäklarn. Sen måste pappaknapp, Lilleman och brorsfamiljen hinnas med. I morgon ska söte maken jobba. Efter tre veckors semester väljer han att säga att han kommer och jobbar en halvdag! Fråga mig inte varför men så har han gjort. Söte maken ska skickas norrut under dagen till svärfar för tilltittning. Håjaja! Kanske dags att hoppa i kläder och dra igång.

Rent lycklig

Tänk att man kan få ha ett sånt flyt. Budgivning på lägenheten och en lön på vikariatet som helt klart kommer att gå att leva på. Lillaste Humlan som är en flicka som gillar att göra av med mammas pengar tycker att vi ska ut och titta på bil i morgon. Det finns lite argument för, det gör det. Reseavtalet är visst sånt att en ny, miljösnäll och säkerbil ger högre milersättning och jag kommer att få tillbringa en del tid i bil. En Renault tycker Humlan, en Passat tycker hennes kompis T och själv tänker jag mig att det nog skulle få vara en ny Cittra eftersom det ändå bara är där de vill sälja bilar till mig. För nytillkomna läsare kan jag meddela att ensamstående kvinnor i Östersund bara välkomnas som kunder hos Citroenhandlaren alla andra bilaffärer ser en ändå inte hur man än traskar runt i butiken och sparkar på däck. Nu är jag ju inte så ensamstående längre men jag tycker att en bilsäljare som kan tänk sig att sälja bilar även till kvinnor bör premieras.
'

Eller kanske en sån här? Tjusig sak vi såg i Puerto Madryn.

Tantsnusk

Alldeles ofotograferat blev det men Tanten har bott en natt på riktigt temahotell i Buenos Aires. Jojjomen. På argetinsk spanska finns ett ord för den där lägenheten man har som inte hustrun känner till och till vilken man tar älskarinnan. Där finns också hotell som tar betalt per timme där man kan ta in om man känner att passionen kommer hastigt eller olämpligt.

Till ett sånt tog de oss plastdotter och måg. Vi sov över hela natten i en svit med arabiskt tema. Ganska märkligt tedde det sig för en stackars svensk att det var ett drive in hotell med portieren i en diskret lucka så man inte behövde se honom. Nu hade vi inte med oss någon bil så vi fick fuska och fot-gå. Annars skulle man köra förbi portiern och få ett rum med parkering precis utanför. Som ett parkeringshus med hotellrum typ. Stannade man hela natten ingick det frukost. Diskret och försynt serverades den genom en lucka i väggen. Sen berättade en inspelad röst att vi hade få service.

I svitpriset ingick ett bubbelbad, tofflor, badrockar, handdukar, kam, tandborstar, schampo, balsam och så en kondom. Mycket märkligt måste jag säga. Märkligt också med en spegel i taket, det har vi inte hemma i sovrummet. Ännu lite märkligare att spegel var så placerad att den bara kunde komma till verklig glädje för extrema fotfetischister. 

Bara det har ishockeyats klart ska vi väl gå och knoppa i den småtråkiga säng vi har utan kolonner och utan takspeglar.

Hemma igen

Så är vi tillbaka i fosterlandet maken och jag. Så här fick jag inte dansa men jag har handlat mig ett par alldeles riktiga tangopjuck i Buenos Aires. Jag tror att ni kommer att få er till livs lite spridda skurar Argentina för det har vari en helt fantastisk resa. Tack vare makens dotter och hela hennes stora svärfamilj har vi fått uppleva massor. Tango i Buenos Aires, barnkalas utanför La Plata, pingviner i Patagonien och så mycket omsorg och trevliga människor att man kan bli rent rörd. Det kommer att räcka till en massa blogginlägg, helt säkert. 

Där paret på bilden dansade blev vi inkastade av en yngling  med omisskännlig metalstil som frågade var vi kom ifrån. När han hörde att vi var svenskar sa han "Milda makaroner, nu är det kokta fläsket stekt". Visst är det lite lustigt vilka fåniga fraser vi människor samlar på sig på språk vi inte begriper. Sen började han att rabbla svenska metalband med början med In Flames.

Tanten har flyt

Ett vikariat verkar jag ha fått med chans på förlängning. Jobbet jag ville ha dessutom. Lägenheten budas det på. Själv jäser jag runt och turistar så det står härliga till. I förmiddags kom vi tillbaka efter några ljuvliga dagar i Patagonien och i eftermiddag bär det av till Buenos Aires. Ska lägga in bilder och berätta mer när jag har min egen dator hemma. 

Livet leker även om jag är lite trött efter fjorton timmar på buss över natten.

Dåligt samvete

Konstigt det där med dåligt samvete. Det är så lätt att skaffa sig och man kan ha det för så konstiga saker. Just här och nu har jag haft dåligt samvete för att jag inte hunnit med vare sig att läsa era bloggar eller kommentera som en artig bloggare borde. Det må ju vara och jag ska komma ikapp bara mitt liv återgår till den mer normala tråkiga lunken. Just nu har jag lite för roligt. Det konstigaste dåliga samvetet är nog trots allt det jag har för mitt elektroniska facebookhusdjur. När jag snabbt tittade in till honom nu var han både hungrig och smutsig. Roligt hade han inte heller. 

Tanten goes Blondintant

Gårdagen ägnades nästan uteslutande åt styling. Upp i ottan för att köa hos den store hårstylisten Jorge Sanchez klockan åtta. Tidsbokning har han inte eftersom han inte klipper hår utan löser estetiska problem. Nio öppnade salongen och vår guide tillika makens dotter satte upp oss på listan. Jorge var dock inte där. Lite osäkert var det när han skulle dyka upp. Läge att kolla igen vid elva. Maken och jag lullade runt för att återkomma då. Njaäe säg vid fyra efter siestan var beskedet då. Jajja, när vi hämtar upp E för lunch är mannen på plats och vi blir granskade och nerslängda. Klockan sju var det klart. Den store hade personal som färgade och fixade och själv sprang han mellan klippningarna och personalen för att ha stenkoll. 

http://www.jorgesanchez.com/ - han var det!

Nu är tanten närmast blondin och har order om att sätta på långa örhängen och använda schampo för fett hår, eller möjligen mot. En upplevelse var det annat kan man inte säga.

Kvällen bjöd på middag hos E:s svärföräldrar med den plastpappans döttrar och en kusin med make. Härliga människor allihopa. Som svensk är man inte bortskämd med att diskussionen går så på högvarv utan att folk är osams. Lite nyttigt känns det också att faktiskt tvingas fundera kring sitt eget samhälle med för och nackdelar. 

En klar fördel är sättet vi betalar våra räkningar på. E är anställd i svärföräldrarnas musikaffär och är blnad annat springflicka. Gårdagens räkningar i företaget skulle betalas kontant på tre olika ställen långt från varandra. Att ta sin dosa och gå in på internet och betala allt som kommit in känns som en ren lyx. 

Nu ska jag ta en snabb dusch och så ska vi visst ut på stan igen. Kanske naturhistoriskt museum, kanske tangokurs, kanske opera. Vi hänger på.

Vi är här nu Ester

Resan gick bra. Med ett sprillans nytt rosa provisoriskt pass i handväskan började vi färden och nu är vi framme. Här sovs det middag. Maken sover och här ligger en fyraåring och sover också. Själv vet jag inte vad det beror på men det går inte att sova middag just nu. Jag begriper inte riktigt hur jag ska hålla mig igång till middag och godnatt men det blir en senare fråga.

Ganska mycket är som jag trodde så långt och makens dotters svärfamilj har tagit väl hand om oss. Mötta på flyget och en i alla fall för oss gigantisk asado. Mycket kött kan det bli. Maken kastade sig i poolen han och fyraåringen som inte badat på en månad för att det är höst och "kallt" här hoppade efter. Jag som badade i fjällsmältvatten som barn och tyckte att allt över fjorton grader är helt ok fegade ur bara för att hålla masken.

En sån hysterisk påsk

Jag har aldrig varit så stressad en påskvecka i hela mitt liv. Tanten far runt och är lättretad och snargråten. Allt möjligt bara jävlas och tar längre tid än jag trodde. Lite anställningsintervju på det och det är fulländat. 

Alla vanliga påskar brukar vi vara i Jämtland maken och jag. Lugn, ro och vackert väder. Även om jag blir stirrig så är det ju inte så egentligen att det är så hemskt att få åka till Argentina heller. Jag menar hade det varit någon annan hade jag helt klart varit avundsjuk. 

Nu ska jag försöka få ner för många saker i en för liten resväska! Jag ska försöka skriva lite ibland men mest ska jag nog försöka bara vara och uppleva.

Ha en underbar fortsättning på Påsken alla!

Framme

Aptrötta efter en lång dag med städ och fix. Till det kom del två av intervju. Det kändes positivt men det är ju alltid en anspänning. Nu är det avklarat i alla fall och jag har inte kommit på något jag ångrar att jag sa så man får väl anse att det bara är att släppa tankesnurret nu. Nu ligger bollen hos övriga intervjuoffer och de som ska anställa. 35 mil i bilen på det och man får en trött men speedad tant. Lite trist att inse att det egentligen bara är att börja om med plock och städning här. Tanten är lite småless...

Drömmar och verklighet

Ni vet den där drömmen man kan ha att man springer och springer men aldrig kommer fram. Precis så känns det att ägna långfredagen åt att försöka städa ur en lägenhet så att den ska duga för visning. Eftersom jag får bort på ett ställe hittar jag nya fulheter. 

Samma sak tror jag att det skulle vara om jag kostade på mig plastikkirurgi. Om jag började med boobisarna där tyngdlagen haft sin verkan skulle jag förmodligen inte tycka att de passade till min begagnade mage. Hade jag väl fixat den skulle jag förmodligen vilja ha en mindre platt rumpa. Med kroppen i ordning skulle man ju behöva ett nytt ansikte och till det skulle man behöva nya tänder, större och jämnare. Jag tror det får vara ett jämnt förfall över hela, det är nog lika bra. 

Om jag får maken ur morgonrocken

Skulle det kunna bli lite fart på verksamheten här idag igen. Om allt som ska bäras till soprum och bil blir buret kommer det att gå avgjort mycket lättare att dammsuga. 

Lilleman ska äta lunch med oss innan vi far och hem till honom ska det skickas en dator som är i verkligt behov av omsorger. Det tar en halv dag att starta den och med jämna mellanrum hänger sig allt. Lilleman ska få vara datordoktor och pyssla om den ordentligt (läs storstäda). Tur att jag har min lilla bärbara annars skulle abstinensen kunna bli för svår.

Det mest mystiska av allt

Som sagt, här plockas det och städas. I förrådet i källaren trodde jag att jag hade min stora gröna resväska. Det hade jag inte. Det är kanske inte så mystiskt. Det kan mycket väl vara så att Humlan har tagit/lånat den för jag har hennes lite mindre och blå här. Det mystiska var att det inte alls var så stökigt i förrådet som jag mindes. Inte alls så mycket jox som jag trodde. Märkligt, mycket märkligt. Ett elände finns det där i alla fall. En uråldrig vävstol...

Maken har åkt

Bara upp till svärfars hus för att ordna med lite pappersjox. Jag har råddat mer men hamnar framför datorn med jämna mellanrum när det blir för trist och övermäktigt med fixandet. 

Jag har/hade en kollega som har en sminkblogg. Hon berättade det men hon sa inte vad den hette. Så skrattade hon och sa att jag aldrig skulle hitta den eftersom hon var lite hemlig nämligen. Har jag spiontalanger eller har jag spiontalanger? Eller kan det vara som jag rent är nyfiken. Jag har hittat den! Ska man ge sig till känna själv då eller hör det till god nätetikett att låtsas som ingenting? Jag menar speciellt som man själv är lite "hemlig".

Glad Påsk!

Glad Påsk på er alla! Själv upptäcker jag att ju mer jag städar dess värre ser det ut. Kartonger och kassar på väg någon annanstans och damm som borde bo i snabeldraken gör ingen människa glad. 

Fortfarande inget pass. Jag ser inte fram emot att behöva gå till passpolisen på Arlanda för att få ett provisoriskt men det verkar som om det är så man får göra. Jag undrar som sagt hur jag tänkte. Kanske är det maktersnas straff för att jag brukar vara lite mallig över att jag alltid vet var jag har pass, plånbok och nycklar. Jag ska aldrig mer säga något om det i så fall.

Behöver hjälp

Om man suttit och tittat på passet som låg på skrivbordet och tänkt att det är dumt att det ligger där, hur tänkte man i nästa steg då? Alla skrivbordslådor inklusive det där passet ska ligga är kollade och även frysen är genomkollad.

Det är mycket nu

Jag hinner inte med här. Det är ett pass som vägrar att ligga där jag lagt det, det är sjukhusbesök, däckskiftning, tur till mäklaren och en tur för att vaccineras. Ingen som jag vill träffa har jag hunnit träffa. Det är mycket nu.

Queen of fucking everythingEn sådan kylskåpsmagnet och en ask med läppglans i samma motiv hade jag i ett paket vid dörren när jag kom hem tillsammans med ett påskägg fullt med "karra". Ibland är Humlan och hennes R så fantastiskt söta. Sen tidigare har jag en mugg med samma motiv som lillebror gett mig. Kanske är det det jag är "Queen of fucking everything".

Lista

Med en lista lång som en önskelista till jul tar vi itu med dagens att göra. Först duscha och komma i kläder men redan har jag fått iväg ett mail till skatteverket och maken har hunnit med att ringa sjukhuset. Ärmarna uppåt kavlas!

Är det inte det ena

När vi närmar oss staden vid fjällets fot ringer telefonen. En "borttappad" svärfar visar sig efter en hel del ringande ligga på sjukhuset. Ibland blir jag så trött på såväl sjukvården som äldreomsorgen att jag faktiskt skulle kunna svära en ramsa som skulle få era öron att krusa sig i kanterna.

Mitt i det slår det mig. Det klart att det ska vara någon typ av h-vete. Maken och jag ska ju ha semester...

Lite synd om

Jag sitter och slösurfar för att få tiden att gå. Jag väntar på maken på Birsta köpcenter. Måttligt kul. Det var i alla fall så det blev när jag följde med lite folk som skulle till Ikea innan de skulle vidare till Ö-vik. Där slog jag i alla fall ihjäl en timme. Vi är några stycken som inte kommer att sitta kvar i styrelsen längre. Jag kommer att sakna en hel del av dem. Det är mycket uppbrott nu. 

Jag tror i alla fall att intervjun gick bra sen betyder ju inte det att det blir jag. Andra och värre halvan som ska tas på telefon återstår och dessutom vet man aldrig nåt om nåt i vilket fall. Men det kändes bra så långt och då får man vara nöjd med det. Nu ska jag snurra ett varv här och titta på saker jag inte behöver eller ens vill ha. Maken har i alla fall kommit sig på rull norröver ringde han och sa.

Mild oro

Är det inte så det brukar stå på hälsokostens paket med piller mot sömnsvårigheter och allmän stissighet. Jag vet inte jag men mild? Oro känner jag i alla fall. I dag ska jag på ett styrelsemöte och en halv anställningsintervju. Jobbarkompis B säger att det krävs tio för att få ett jobb... Sen hem till staden vid fjällets fot. Stöka lägenhet, lämna nyckel till mäklaren, fixa så att deklarationen har en suck att bli deklarerad, gärna hitta passet och lite kläder, träffa en pappaknapp, en Lilleman och en brorson med familj vore heller inte så oävet.

Makens rara dotter klev upp trots sovmorgon och skjutsade mig till tåget. Tåget var förstås försenat så hon hade gott kunnat få sova en stund till men det visste jag ju inte då och förresten är jag stissig. Maken säger att jag är smittsam och att han börjar putsa sig som en mus framför ormen som snart ska hugga. I morse innebar det att han vek tvätt som lika gärna hade kunnat vara ovikt tills vi kommer tillbaka men det är ju gjort nu.

Jag har just insett att jag aldrig varit utanför Europa. I går fick jag frågan om vad jag ville se i Argentina. Hur ska jag kunna veta det egentligen men visst känns det som om man måste komma till Samboronbon en afton i april om man ändå är i trakten även om makens äldre dotter säger att hennes svärsläkt bara skrattar och ruskar på huvudet åt det eftersom där inte finns något att se där. Tror jag det, det vet man ju att det är en by förutan gata...Förresten skulle jag gissa att jag var där då 66 på Grönan och var lite sur över att de stannade alla karuseller. Var det inte 66 så var det säkert 67 i alla fall drog pappaknappen med mig många gånger där till Gröna Lund men bara när Evert Taube uppträdde...

Tårta, rödvin och övergiven

Så kan det gå men fru J ringer igen om en halvtimma och vad det lider tar säkert pingisen slut också och maken kommer inångades. 

Maken och herr J är gamla. Jättegamla till och med. Fru J och jag inser att om det ska bli något av ett kalas för dessa gentlemen krävs det nog att vi styr upp det hela. Vem har någonsin hört talas om folk som slår på stort när de fyller 51?!? Just det, ska det göras får det göras i år. Frågan om soloparty eller kombiparty har stötts och blötts. Frågan om här eller där har också stötts och blötts. Om en halvtimme tar fru J och jag och styr upp det hela. Jag tror det kan vara lika bra att det blir så. 

Grannar

Det har maken. Trevliga är de. I fredags och idag har jag hjälpt en av dem med ett lite speciellt problem. Hemlig som jag är vill jag inte riktigt gå in på vad det rör sig om så ni får leva i nyfikenhet. Det jag ville ha sagt här är att efter att suttit och varit så seg på jobbet så länge har det varit fantastiskt kul att få använda hela huvudet till det var tänkt. Fundera och filura. Använda hela allmänbildningen och en massa logik. Kjempegöy! Ska vi tro att det heter så på norsk?

Märkliga saker

Det är märkligt att man kan känna sig så trött efter en helg i sömnens tecken mer eller mindre. Jag hoppas att kaffet snart kickar in så att ögonen går upp. 

En annan sak jag funderar över är hur man utser den färjepersonal som ska jobba när det är studentkryssning. Vad ar de stackarna gjort för ont? Utses de genom lottdragning tror vi eller är det helt enkelt ett straff? Makens yngsta dotter verkade i alla fall som hon haft kul även om vissa antydningar indikerar att det som sagt inte är en promenad i parken att jobba på den turen. Över huvudtaget tror jag att jag skulle bli folkful av att jobba på en Finlandsbåt, vare sig det handlar om utsvultna pensionärsföreningar eller glada studenter.

Träning

Det är vad jag skickat söte maken och hans yngste på. Maken hade för sig att han skulle ut och gå med mig men jag sitter telefonsupport för Lilleman som ska in med skoljobb till i morgon. Modern har pepptalk över telefon och internet. 

Tok

Min inre tonåring har slagit till. Jag skulle bara krypa tillbaks i sängen en stund hos söte maken. Jag somnade om. Alldeles nyss vaknade vi. Och så har den här dagen nästan gått.

Det måste vara gammeln

Det måste vara det som gör att jag är uppe så här tidigt en södagsmorgon efter femtioårskalas. Vi var visserligen inte ute och slarvade på värsta viset det var vi inte men i alla fall. Eftersom alla gäster hade med sig mat och värd och värdinna var synnerligen generösa med måltidsdryck skulle jag faktiskt kunna sova en stund till. Jösses så mycket gott olika människor kan laga. Med en aptit och brist på botten som en stövare blir det jobbigt för en tant sånt. Trevligt var det! 

När vi gick ut till bilen hörde vi ett rådjur skälla. Maken hade aldrig hört det förr och var mycet fundersam. Jag vet att det var med knapp nöd han trodde mig. Lite besynnerligt är det att lantismaken har missat det hela sitt liv. Nästan otäckt låter de. Lite kurig i stämningen blev jg i bilen hem genom de mörka skogarna och de ödsliga byarna i den mörka natten.
Dagen i dag

Den börjar segt. Jag såsar fortfarande på i morgonrock och kan inte riktigt bestämma mig för att kliva i duschen. Jag borde ta mig samman lite för i afton vankas det femtioårskalas och det vore skönt att känna att jag gjort något innan vi ska åka. Söte maken har varit ute och powerwalkat med dotter så de har varit lite hurtiga. Det kanske räcker även för mig.

Nu är Tanten trött i päran

Säga vad man vill om min underrättelseverksamhet men tänka behövde man. Det blir man trött av. P'åt igen på måndag. Nu ska jag mer ägna mig åt att fundera på vad jag kan tänkas vara sugen på till middag och om jag verkligen har lust att dammsuga igen. Det tror jag inte att jag har.

Skeptisk

Jo, det kan vi nog konstatera att jag är. Tag vem som helst som jag inte har anklagat för något och börja försvara henne och jag kommer att utgå ifrån att hon är skyldig.

Konstigt det där. Jag kommer ihåg en gång som frågan om en positiv människosyn kom på tal. Det skulle jag säga att jag har om någon skulle fråga mig (och det var det som hände då). Jag utgår för det mesta ifrån att en massa människor vill mig väl, den stora majoriteten bryr sig inte tillräckligt mycket om mig för att orka vara elaka och då blir det ganska få kvar som verkligen kan ställa till förtret. Samtidigt är jag som sagt både cynisk och skeptisk. Håjaja, en cyniker med en positiv människosyn... 

I dag ska jag ägna mig åt underrättelseverkamhet. Det ni! Anne föreslog att jag skulle folkspana, var det så du uttryckte dig? Det här är snäppet "värre". Listan över möjliga framtida jobb växer. Slavhandel, koppleri, spioneri... Jag är öppen för förslag.

Dagens goda gärning?

När maken och jag skulle gå en sväng efter maten, vi har som en tur han brukar ta när han vill motionera tanten eller bara hinna prata lite, hittade vi grannarna. De hade en bil som skulle på besiktning i morgon bitti och som så här på kvällningen var stendöd. Inga problem, maken har startkablar. Eftersom de har en bil till en stor Volvo som säkerligen heter något men som jag med mitt måttliga bilintresse skulle beteckna som stor och röd körde de fram den mot den lilla Renaultens nos. Här skulle det startkablas. Stora, nya, röda Volvobilar har batteriet så finurligt gömt att man behöver en instruktionsbok för att hitta det. Dessutom behöver man specialverktyg för att få fram nåt att fästa startkablarna i. Här fick makens lilla röda rycka in. 

Nu är maken över för att höra hur det gick. Det sista vi såg av dem var han som for iväg i den lilla Renaulten och hon som for efter i makens bil ifall den skulle tjuvstanna igen, det hade den nämligen gjort hela tre gånger innan han gav sig av. Det är nåt visst med bilar i alla fall. Speciellt de modernare. Jag minns min gamla V4 jag, den kunde till och med jag mecka lite med. 

Inlägg till maken

I dag är det väder. Det var väder igår också. Förmodligen kommer det att bli någon typ av väder även i morgon. Joråsåattmen...

Här händer det grejjer

I går fick jag ett litet uppdrag från en av grannarna. Spännande och just inom mitt lilla specialområde. Lite kaffe och morotskaka fick jag också. Jag fick också iväg lite jobbansökningar så jag var nog faktiskt riktigt produktiv i går. Annars är det väl mest så att våren märks mest än så länge här på allt grus som följer med in. 

Tror ni man kan få söte maken att ta med en på kurs?


Då var det "klart och betart"

Tanten drar till Argentina. Nu E informerad så att hon kan sätta på kaffepannan tills vi kommer så då var det inte så hemligt längre. Det känns onekligen bättre att ha informerat den som får de oväntade besöket innan man skriver det på bloggen. Det kom lite hastigt på ska jag säga. Allt började med en promenad ner till stan för att mjölken var slut. Maken ville ut och gå och jag tyckte att vi behövde handla innan affärerna stängde. I härlig kompromissanda promenerade vi till mjölkaffären för att finna den stängd, nya öppettider minsann. Skam den som ger sig och så gick vi till nästa. På väg mot nästa måste man förbi resebyråns skyltfönster. Den sista minuten som annonserades ut där var borta redan på måndagen men där fanns relativt sett billiga flygbiljetter och på den vägen blev det. Pannkakor och blodpudding är mat det också och förresten har jag redan kokat en himla massa bönor och portionerat upp i frysen.

Då var det bara lite ännu värre bråttom med att sälja en lägenhet jag har. Tjosan vad det känns som för få dagar i april månad. Det vore onekligen bra om vi hann röja och lämna in nyckeln till mäklaren innan vi far så att det kan få fixa sig medan vi ändå är borta. Hej och hå och vi som ska på kalas på lördag...

RSS 2.0