On the road again

Jojjomensan. Nu är vi i staden vid fjällets fot. Vi är på väg upp till svärfar för att se hur han har det. Han är hemma igen efter en vurpa med sjukhusvistelse som följd. Det känns som om jag tillbringar mer tid i bilen än vad som känns riktigt bra men jag vet inte vad man ska göra åt det. 

I går kväll hann vi stanna utanför Sundsvall hos goda vänner som bjöd på middag. Sonen i huset väntades hem från en lång och äventyrlig resa och där fanns också ett par sofflånande studenter. De hade anmält sig vännerna för att låna ut sängplatser till förbifarande och dessa två ungdomar hade nappat. De utbytesstudentade i Falun och ville se mer av Sverige. En riktigt härlig kväll med gulachsoppa, rödvin för mig som inte skulle köra hit bilen (jag körde dit medan maken tänkte mycket djupa tankar bakom stängda ögonlock), prat om föräldraoro för ungar som är ute i världen, ishockeyn historiskt sätt politiska betydelse, sevärdheter i Norrland, hur det funkar att åka runt mellan främmande människors soffor, villkoren för lärar-  och journalistyrkena i Sverige, Tyskland och Tjeckien och lite sånt.

På väg i bilen började fundera, kanske skulle man ansluta även vårt gästrum sen någon gång till det nätverket. Helst inte förrän det är fysiskt möjligt att kliva in i det men sen. Vilka roliga möten och vilka tillfällen att själva kunna åka runt och se andra människors vanliga liv. Det tål att tänkas på.

Kommentarer
Postat av: marma

Har själv haft de idéerna många gånger medan maken är mer återhållsam och man bör väl vara helt överens innan man tar in främmande människor i huset.

Helgkram/marma

2009-05-16 @ 12:38:30
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: britten

Staden vid fjällets fot ???? nyfiken blir jag då...

2009-05-17 @ 00:40:38
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hejsan!!! Ja nu har vi fått in moln också inte vad jag ville ha för tänkte jag kunde sola idag med men så blir nog inte läget idag.H Hur är vädret hos dig? Ha en bra dag. Kram Susanne

2009-05-17 @ 08:35:05
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Annieverse

Vilken härlig kväll :-)

Aldrig fel med nya inblickar och intressanta diskussioner. Speciellt inte i kombination med god mat ;-)

2009-05-17 @ 10:56:51
URL: http://annieverse.wordpress.com
Postat av: anna

det är ju en jättebra ide tycker, jag. Har hört om något liknande för studenter utomlands, men det funkar ju här hemma med!

2009-05-17 @ 14:26:52
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: Britt-Marie

Att möta människor från andra länder, höra om deras liv är nog en av de saker jag saknar mest från åren jag drev vandrarhem. Det var otroligt givande och intressant. Hm, kanske skulle ansluta mig till nätverket - plats har jag ju!

2009-05-18 @ 09:18:33
URL: http://alicebm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0