Sättas under förmyndare

I afton har jag skapat ett par små tights och en tunika. Om man inte kollar så noga blev det riktigt bra. Jag chansar helt enkelt på att det blir en tjej som flyttar hem till min jobbarkompis. Sannolikheten för det är nog ganska stor eftersom de står i adoptionskö i Kina. Nu kan man säkert kalla tightsen för kalsonger och tunikan en lång tröja och då funkar det nog på en liten kille också om det är så det är. Konstigt det där med barnkläder. Det är ok för små flickor att ha tuffa, grabbiga kläder men påtagligt många reagerar på killar med bara lite blommor på kläderna. Varför är det så? Handlar det om att det är finare och bättre att vara kille? Är det att nedvärdera en gosse att sätta på honom tjejjiga kläder? Så fortsätter det. På så sätt har jag betydligt större valfrihet. Vill jag kan jag ha jeans och tröja men vill jag kan jag ha kjol och högklackat. 

Kommentarer
Postat av: Kvinnotankar

Ja det är konstigt även om vissa män nu sminkar sig och det finns kjolvarianter även till dem. Men det är nog ändå extremfallen.

2008-09-17 @ 21:01:09
URL: http://kvinnotankar.wordpress.com/
Postat av: anne

Vår äldsta son föddes i Zürich och skulle absolut läggas på barnsal under hela veckan vi stannade kvar (jag var inte helt kurant, inte han heller, dessutom var det så det skulle vara. Jag tog igen allt detta med banr nr 2 och 3.) och från denna barnsal kom han iklädd små rosa plyschoveraller. Litet oväntat, men allt klär en skönhet, tyckte vi!

Dessutom gav de honom fänkålste för det var bra för magen.. Vilka idéer.

2008-09-18 @ 12:07:00
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Tanten

Kvinnotankar: Det konstiga är ju att det är ok åt ena hållet men inte åt det andra.



anne: Visst kan en gosse klä i både rosa och blommigt. Jag drack te på fänkål när jag ammade för att få sprutt på mjölken och mindre prutt i ungarna. Vet inte om det var det men jag tror det funkade.

2008-09-18 @ 12:16:52
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: tess

Nu har bloggvärlden plötsligt fått en ny sida med över 10.000 besök på ett dygn. Det är Madde som enbart 20 år har lämnat jorden. Hon dog i en ovanlig form av cancer.



Peter har givit sig själv en utmaning att se till att samla in 100.000 kr till Lucia åt Barncancerfonden. Det skall gå med bloggvärldens hjälp och med sann Maddeanda. Madde har varit viktig för många, hennes texter är verkligen fantastiska liksom hennes mammas och hennes killes.



Ni hjälper honom väll??



Hoppas att du länkar till inlägget så att det går att nå målet åt Barncancerfonden. Samt att du vill ge ett bidrag.

http://enbart.blogg.se/2008/september/080916-enbart-gastblogg-av-anne.html

//Tess



2008-09-18 @ 15:14:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Annieverse

När jag hade svårt med amningen skickade välmenande tyska släktingar fänkålste med posten! Inte för att det hjälpte, men tanken var säkert god ;-)



Det där med ogillandet av "tjejjiga" saker på killar - tror det ligger rädsla i bakgrunden för att killarna ska bli homosexuella. Jag har inte högre tankar om vissa av mina medmänniskor än så.

2008-09-18 @ 18:22:57
URL: http://annieverse.wordpress.com
Postat av: Tanten

Annieverse: Men varför löper inte småflickor i killkläder samma risk eller gör det inte lika mycket om de skulle bli flator?

2008-09-18 @ 18:47:37
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Annieverse

Jag tror inte det är lika "tabu", eller ett lika stort "stigma" (eller hur fasen jag nu ska uttrycka mig...) för tjejer att bli flator som för killar att bli bögar. Homfobi grasserar i högre grad bland killar/män än bland tjejer/kvinnor. Det är i alla fall min erfarenhet. Varför det är så kan man spekulera i. Men där har du nog rätt i att det ses som ovärdigt en man att bejaka kvinnliga sidor, eftersom vi kvinnor inte har lika högt värde som män. Inte ens i västvärlden. Vi kan förfasa oss över bortaborterade flickfoster i diverse länder, men vi inser inte alltid att det finns samma värderingar hos oss själva, någonstans under vår civilisationsfernissa och jämställdhetsivran.

2008-09-18 @ 19:53:40
URL: http://annieverse.wordpress.com
Postat av: Tanten

Annieverse: Det jäkliga är att jag tror du har rätt.

2008-09-18 @ 21:15:08
URL: http://plasttanten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0